Ervaar de kracht
van Oost Nederland

Wij willen Nederland slim benutten

13/01/2021

Meer hypotheken aangevraagd in het oosten


Interessante cijfers van De Hypotheker over hun ‘boekjaar’ 2020: de provincie Overijssel is met 37 procent aanvragen de grootste stijger van het land.

Overijssel populair bij verrtrekkende Randstadbewoners

Meest opvallend van alle Oostelijke steden is Enschede met een stijging van 42 procent extra aanvragen. Doordat de huizenmarkt in de Randstad verzadigd is, wordt het steeds populairder om een huis te kopen in het Oosten van het land, met lagere huizenprijzen dan in het westen. Zoals de hypotheekverstrekker vermoedt: “Nu we zoveel thuis werken, hebben veel mensen meer behoefte aan extra buitenruimte, een groenere omgeving en meer vierkante meters.”

De komende jaren moeten er vele tienduizenden woningen per jaar bijgebouwd worden om het huizentekort van ruim 331.000 woningen op te lossen. Een groot gedeelte van die oplossing ligt in Oost-Nederland, waar ruimte kan worden gecreëerd voor woningbouw.