Ervaar de kracht
van Oost Nederland

Wij willen Nederland slim benutten

05/03/2021

Terugkijken: onze webcast Ken de Kracht van Oost


Ken jij de kracht van Oost? Die vraag stelde Hans Verbeek centraal tijdens onze webcast op 4 maart. En het antwoord op die vraag volgde dat komende uur in alle facetten.

Met de presentatie van de Akte van Oost, het Podium Oost, politieke kopstukken, aspirant-kamerleden en met de presentatie door prof. dr. Oedzge Atzema van alle onderzoeken die aantonen hoe we Nederland slimmer kunnen benutten met de inzet van Oost-Nederland als speerpunt. Bij Verbeek aan tafel werd de roep om aandacht voor het Oosten stevig bijgestaan door Marcel Hielkema van VNO/NCW Midden en Wendy de Jong van Oost NL.

In de tweede gespreksronde kwamen beide Commissarissen van de Koning in Oost Nederland – Andries Heidema (Overijssel) en John Berends (Gelderland) – aan het woord om hun invulling op de Kracht van Oost te geven, bijgestaan door burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek.

De bijeenkomst kreeg een internationaal tintje met het aanbieden van onze Duitstalige agenda aan Dorothee Feller, de Regierungspräsidentin van het Regierungsbezirk Münster.