Ervaar de kracht
van Oost Nederland

Wij willen Nederland slim benutten

26/05/2021

Ondertussen bij de regio’s: Achterhoek dé experimenteerregio van Nederland


“De Achterhoek is koploper in de balans tussen goed leven en een gezonde economie. Het is niet alleen een geweldige regio om te werken, wonen en leven, het is ook dé experimenteerregio van Nederland.”

“Alles wordt beter met Achterhoekse ingrediënten”
Een kleine delegatie 8RHK ambassadeurs, vanuit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid was aanwezig in Nieuwspoort Den Haag. Aan het woord kwamen Tweede Kamerleden Van Campen (VVD), Boswijk (CDA), Van der Plas (BBB), De Jong (D66), Van der Werf (D66), Tielen (VVD), Heerema (VVD) en De Hoop (PvdA). Dit onder het genot van tulpendelicatessen en andere culinaire hoogtepunten van Achterhoekse bodem, die ook aan huis waren bezorgd bij de online-deelnemers. “De Achterhoek staat bovenaan als het gaat om zogenaamde Angel Jobs, gewilde banen met veel potentieel” aldus Tielen. Mark Boumans sloot af: “Wat je ook bereidt, of het nu thuis is of hier in Den Haag, van amuse tot nieuw beleid: alles wordt beter als je er wat Achterhoekse ingrediënten aan toevoegt!”