Ervaar de kracht
van Oost Nederland

Wij willen Nederland slim benutten

10/01/2022

Onze oproep aan de nieuwe bewindslieden van Nederland


Vandaag wenst de Kracht van Oost het nieuwe kabinet een uitdrukkelijk goedemorgen! Want vandaf deze week maakt het nieuwe kabinet een frisse start voor Nederland. We wensen vanuit Oost-Nederland de nieuwe ministers en staatssecretarissen daarbij veel succes en wijsheid toe. Want met de woningnood, de stikstof-aanpak, de energietransitie en goede bereikbaarheid staan er grote vraagstukken op de nationale agenda.

Maar het kabinet staat er niet alleen voor; de provincies Gelderland en Overijssel leveren graag een flinke bijdrage aan de oplossingen, samen met onze ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten. Met ruim drie miljoen inwoners op één vijfde van het landoppervlak hebben we heel veel kennis, kunde en ervaring in huis.

We nodigen iedereen van harte uit om kennis te maken met:

• onze strategische ligging; midden in belangrijke economische regio’s in West-Europa

• onze innovatiekracht; met een frisse blik slim inspelen op veranderingen

• onze ruimte; om échte oplossingen te realiseren voor de samenleving

Kom langs, en ervaar hoe we in Gelderland en Overijssel samenwerken met acht regio’s en hun Economic Boards. Ontdek hoe we werk maken van innovatieve oplossingen voor onze brede welvaart in heel Nederland. Voel hoe we ambities waarmaken met wonen, natuur en landbouwinnovatie. Gebruik onze bereikbaarheid, onze familiebedrijven en ons MKB. En zie hoe we sleuteltechnologieën inzetten voor de energietransitie en in de gezondheidszorg. We noemen dat ‘slim benutten’. Ook benieuwd hoe u de Kracht van Oost kunt inzetten voor Nederland? We maken graag snel een afspraak met u!

Gelderland & Overijssel; samen de Kracht van Oost