Ervaar de kracht
van Oost Nederland

Wij willen Nederland slim benutten

MKB parels: deze bedrijven maken het verschil in Oost Nederland


In Oost-Nederland krijgt het mkb de ruimte!

De ruggengraat van de economie van morgen wordt gevormd door mkb-ondernemers die vandaag de dag anders durven zijn. Die dag en nacht werken aan ideeën die bepalen hoe de wereld van morgen er uitziet. 

Ga mee op virtuele roadtrip langs de mkb-parels van Oost-Nederland en raak ook geïnspireerd.

Bakkerij Oonk

Volgende halte van de MKB roadtrip: de in 1938 opgerichte Bakkerij Oonk is een begrip in Twente. Marc Oonk heeft het familiebedrijf voortgezet en uitgebouwd. Bakkerij Oonk investeert in de regio, de stad en de medewerkers en is daarmee een voorbeeld van innovatie en duurzaamheid.

Klokgroep

Halte 4 van de mkb roadtrip: De KlokGroep uit Nijmegen: gespecialiseerd in vastgoed waarbij innoveren in het bloed zit. Dit familiebedrijf loopt voorop met klimaatadaptie en vraagt Den Haag om aandacht te hebben voor betere OV-verbinding met Oost-Nederland.

Farwick

Deel 3 in de MKB roadtrip: Farwick Groenspecialisten, een familiebedrijf in #Twente dat ruim een eeuw bestaat, om precies te zijn sinds 1898! Han Farwick is de vierde generatie die aan het roer staat van dit groenbedrijf. Voorbeeld op het gebied van ‘groene’ innovaties.

Leadax

Een mooi voorbeeld op gebied van duurzaamheid en circulariteit met de eerste loodvervanger ter wereld:

Vonk & Co

De reeks startte met transportbedrijf Vonk en Co bv uit Tiel #FruitDelta met een boodschap aan politiek Den Haag: zij zijn al volop aan de slag met de verduurzaming van de logistieke sector in onder andere de binnensteden.